Bizi Sosyal Medyada Takip Edin :

Marka Patent ve Belgelendirme

Marka, bir işletmenin mal veya hizmetini diğer işletmenin mal veya hizmetinden ayıran her türlü işarete verilen addır. Marka patenti ise belirli bir markanın haklarının başvuru yapan kişi üzerine tesis edilmesi işlemine denilmektedir. Marka hukuku mevzuatı gereği marka korumasından faydalanmak için tescil ilkesi benimsenmiştir. Marka Tescil belgeleri tescile bağlanmış olan eşya/ hizmet listesi kapsamında koruma sağlamaktadır. Bu koruma tescil edildiği ülkenin yani Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Kişi isimleri, sloganlar, şekiller, sayılar ve her türlü işaret marka tesciline konu olabilir. Marka açısından en önemli unsur markanın orijinal olmasıdır. Marka hali hazırda tescilli markalardan ayırt edici biçimde farklı olmalıdır.

Marka tescili Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde yapılmaktadır. Markanın tescil başvurusu yapıldığı tarihten önce tescile konu bir marka olup olmadığı güvenilir bir veri tabanından kontrolünün yapılmış olması gerekmektedir. Bununla birlikte araştırma kriterlerinin de marka karar kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Yanlış marka müracaatından kaçınmak gerekmektedir. Zira Türk Patent ve Marka Kurumu arama sonuçlarında benzer markaları çoğu zaman vermemektedir. marka tescil başvurusu sonrası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından başvurunun şekli şartları yerine getirip getirmediği kontrol edilir ve başvuru sahibi veya vekiline resmi yazı ile bildirilir. Türkiye’de yerleşik ve ticari faaliyette bulunan herkes tarafından gerçekleştirilebilen marka tescil başvurusu 10 yıl süreyle düzenleni

Patent tescil belgesi: Dünyada yeni olan, var olan bir teknik probleme çözümler getiren veya yolunu gösteren bir buluşun sağladığı haklara patent denir. Bu hakkı gösteren belgeye de patent tescil belgesi denir.

Dünyada yeni olan, var olan bir teknik probleme çözümler getiren veya yolunu gösteren bir buluşun sağladığı haklara patent denir. Bu hakkı gösteren belgeye de patent tescil belgesi denir. Teknik bir alanda bir problemin çözümünde kullanılan ve teknik bir özelliği bulunan fikirsel bir ürün olan buluşun en önemli vasfı teknik bir özelliğe sahip olmasıdır. Sadece fikir alanında kalınırsa bu bir buluş olmaz. Bir buluş tüm dünyada yenilik getirmesi, sanayinin bir alanında uygulanabilir ve üretilebilir olması vs. gibi koşulları sağlıyorsa pantentlenebilir.

Marka Tescili Firmanıza Güvenli Bir gelecek Sunar

Marka Tescili HakkındaÜlkemizde buluşlar bir araştırma raporuna dayanılarak verilen ve 20 yıl süreyle koruma sağlanabilen İncelemeli Patent Sistemi; buluş sahibine 7 yıl süre ile koruma hakkının verildiği İncelemesiz Patent Sistemi; araştırma raporu ve inceleme raporu istenmeyen, diğer incelemeli ve incelemesiz sisteme göre daha kolay ve masrafı daha az ve daha kısa sürede alınabilen Faydalı Model olmak üzere 3 farklı şekilde pantentlenebilir.

Marka Tescili Hakkında Bilgi Almak İçin
Formu Doldurun;
Biz Size Ulaşalım!

Bilgeweb, markaların seçimi ve araştırılması, tescil edilebilirlik durumu, marka yenilemeleri, benzer marka itirazları, marka lisans sözleşmeleri ve marka hukukuyla ilgili diğer bütün konularda siz değerli müşterilerine danışmanlık hizmeti vermektedir.

Outdoor Tasarımları

Sıkça Sorulan Sorular


ARA